fredag 5. oktober 2012

Glutenfrie sjokolade-cookies




Da var tiden inne for å prøve seg på en matblogg. Jeg er ikke noen "reser" på kjøkkenet, men etter at jeg fikk barn fikk jeg lyst til å eksperimentere og bli litt bedre i diverse kokerier! Samboeren har cøliaki, og mye av tiden min har derfor gått med til å finne ut av diverse oppskrifter og finne ut av kunsten ved å bake/lage mat uten gluten. Denne bloggen er mest for min egen del der jeg legger ut oppskrifter jeg har prøvd og liker.

Så da starter jeg like så greit med glutenfrie sjokolade-cookies:

5 dl mandelmel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
1 dl smaksnøytral olje (f.eks rapsolje)
1 dl yaconsirup (evt agavesirup)
1 ss vaniljeekstrakt
100 g grovt hakket sjokolade (du kan velge selv om du vil ha mørk eller lys sjokolade)

Forvarm ovnen til 180 grader. 
Ha mandelmel, bakepulver og salt i en bakebolle. Bland yaconsirup, olje og vaniljeekstrakt i en annen bolle.
Ha de våte ingrediensene over i de tørre og bland godt. Bland i sjokoladen og sett bollen med deig i kjøleskap i 20 minutter.
Legg deigen i toppet spiseskjestore porsjoner på bakebrettet. Trill til kuler og trykk dem litt flate med ca 3 cm mellomrom mellom hver cookie.
Stek i 7-10 minutter, til de er gyllen brune.
Avkjøl på bakebrettet.

Så er det bare å nyte cookiene, kanskje med en kopp varm kaffe :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar