torsdag 18. oktober 2012

Mokkamarengskake


Marengs

4 eggehviter
2,5 dl sukker

Egghvitene stivpiskes. Ta i litt og litt sukker og pisk godt mellom hver gang!
Smør marengsen ut på en stekeplate med bakepapir. Stekes på 125 grader i 2 1/2 time. Del marengsen i to når den er ferdig stekt. 

Mokkakrem

4 eggeplommer
150 gr sukker
4 ss kaffe, 

Dette kokes opp og avkjøles (rør hele tiden så det ikke blir klumper eller svir seg).

Når det er avkjølt tilsetter du:

125 gr smør (romtemperatur)
1 ts vaniljesukker
2 ts O'boy

Det må røres godt for å slippe klumper. Det beste er å røre for hånd!

Smør mokkakrem på den delen av marengsen som ligger på fat, så på den andre marengsdelen oppå der igjen.
Pisk 1 kartong med fløte og litt sukker og smør ut over kaka. Pynt bestemmer du selv :-)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar